اگر از طرفداران لپ تاپ های ایسوس باشید، می دانید این شرکت تایوانی لپ تاپ های خود را در دسته بندی های مختلفی تولید می کند که برای کاربری های گوناگون مناسب هستند. در نام تمامی لپ تاپ های این شرکت، حروف هایی را می بینیم که هر کدام معنایی مشخصی دارند. پیشوند "N" برای لپ تاپ های مالتی مدیا، حرف "G" به معنای گیمینگ و حرف "K" در نام لپ تاپ های ایسوس به معنای کاربری عمومی آن دستگاه است. لپ تاپ ایسوس مدل K501UW در دسته لپ تاپ های خانوادگی با کاربری عمومی قرار می گیرد که برای کاهش هزینه ها از پردازنده میان رده و تکنولوژی های کمتر در آن استفاده شده است. با این حال کاربری این لپ تاپ را نمی توان تنها در حد وب گردی یا تماشای فیلم دانست. لپ تاپ ایسوس K501UW برای انجام کارهای نیمه سنگین نیز توانایی خوبی از خود نشان می دهد.
همانطور که اشاره کردیم، لپ تاپ ایسوس K501UW را با وجود قرار گرفتن در سری K، هرگز نباید یک دستگاه محدود و دست و پا بسته به حساب بیاوریم. توانایی این لپ تاپ در حدی هست که در بعضی از سایت های نقد و بررسی نوت بوک ها، آن را حتی به عنوان یک لپ تاپ گیمینگ نیز معرفی می کنند.
ایسوس در ساخت بدنه لپ تاپ های سری K خود از دو متریال پلاستیک و فلز استفاده می کند. لپ تاپ ایسوس K501UW با بدنه آلومینیومی و شاسی مستحکم فلزی، ابعادی معادل 381*254*22.86 میلیمتر و وزنی برابر با 2 کیلوگرم دارد. به زبان ساده شما با یک لپ تاپ فلزی مستحکم، سبک و باریک روبرو هستید. قاب پشت صفحه نمایش، طراحی برس خورده دارد که در نوع خود می تواند جذاب باشد. همچنین اگر به کناره های لپ تاپ و دور تا دور تاچ پد دقت کنید، یک تراش الماسی می بیند که موجب به وجود آمدن خطوطی براق می شود که از سطح مات دستگاه متمایز است.
یک صفحه کلید استاندارد از نوع جزیره ای در این لپ تاپ وجود دارد که با فاصله مناسب بین کلیدها، تایپ کردن را آسان می کند. در پایین کیبورد، تاچ پد یکپارچه قرار گرفته است که از قابلیت چند لمسی برخوردار بوده و به لطف استفاده از متریال با کیفیت، کار کردن با آن روان و راحت خواهد بود. برای اتصالات مختلف در کناره های لپ تاپ درگاه های متعددی تعبیه شده که دو پورت USB 3.0، دو پورت USB 2.0، درگاه کارتخوان SD، پورت LAN و HDMI از جمله آن هاست. به طور کلی می توان طراحی لپ تاپ ایسوس K501UW را مینیمال و زیبا دانست که ظرافت و استحکام را توأمان دارد.
این لپ تاپ به یک نمایشگر 15.6 اینچی با پنل TFT LED-backlit LCD مجهز است که کیفیت تصویر Full HD را به شما ارائه می کند. روکش مات این نمایشگر باعث می شود انعکاس نور در صفحه به حداقل برسد و طبیعتاً قدری نیز کیفیت رنگ و تصویر افت می کند. اما نکته مثبتی هم دارد و آن هم امکان استفاده در محیط های با نور زیاد است. در بالای قاب این صفحه نمایش نیز یک دوربین WebCam از نوع VGA قرار گرفته و شما می توانید از آن برای تماس های تصویری، شرکت در کلاس های آنلاین و بسیاری کاربرد دیگر استفاده نمایید.
شاید بتوان گفت پردازشگر لپ تاپ ایسوس K501UW میان رده ترین قسمت این لپ تاپ است. جایی که ایسوس از پردازنده Core i7-6500U استفاده می کند. در نگاه اول شاید تعجب کنید که چرا یک پردازنده i7 نسل ششم را میان رده و ضعیف ترین بخش لپ تاپ می خوانیم، اما موضوع اصلی پسوند "U" در این پردزاشگر است. U به معنای Ultra-low Power و برای دسته ای از سی پی یو های اینتل است که انرژی بسیار کمتری مصرف می کنند. این کم مصرفی زمینه کم توانی این دست از CPU های شرکت اینتل می شود. این پردازنده دو هسته ای از 4 رشته مجازی برخوردار است و فرکانس کاری آن از 2.50GHz تا 3.10GHz متغیر خواهد بود. همچنین حافظه کش 4 مگابایتی از نوع هوشمند برای این پردازشگر در نظر گرفته شده است. با اینکه i7-6500U با مصرف بسیار کم انرژی موجب شارژدهی بهتر باتری و داغ نشدن دستگاه می شود، اما از 2 هسته فیزیکی آن با فرکانسی که پیش تر ذکر شد نمی توان توقع پردازش های سنگین را داشت.
لپ تاپ ایسوس K501UW از یک کارت گرافیک مجزا مدل NVIDIA GeForce GTX 960M بهره می برد که خود یک مزیت به حساب می آید. این کارت گرافیک 28 نانومتری بر پایه معماری MaxWell در سال 2015 معرفی شد که از حافظه اختصاصی 4 گیگابایتی نوع GDDR5 برخوردار است. همچنین رابط 128 بیتی، سرعت انتقال 80 گیگابایتی را برای کاربران فراهم می سازد که عدد مطلوبی محسوب می شود. شاید بتوان کارت گرافیک این لپ تاپ را در مقایسه با CPU، نقطه عطف این دستگاه دانست.
رم لپ تاپ ایسوس مدل K501UW از نوع DDR4 با ظرفیت 16 گیگابایت و دو اسلاتی است. همچنین 256 گیگابایت حافظه SSD در اختیار شماست که با در نظر گرفتن سرعت بسیار بالای آن در خواندن و جابجایی اطلاعات، می تواند در بهبود سرعت عملکرد لپ تاپ نقش بسزایی را ایفا کند؛ بخصوص اگر ویندوز را بر روی حافظه SSD نصب کنید. در کنار این حافظه، هارد 1 ترابایتی نیز برای ذخیره اطلاعات در دسترس کاربران قرار دارد که با سرعت 5400 دور در دقیقه کار می کند.
ایسوس در لپ تاپ K501UW از یک باتری 3 سلولی با ظرفیت 48 وات ساعت استفاده کرده است که با در نظر گرفتن CPU کم مصرفی که به آن اشاره کردیم، کافی به نظر می آید. می توان گفت این باتری در یک استفاده متعادل با در نظر گرفتن روشن بودن وای فای، قادر است بین 3 تا 4 ساعت عمل شارژدهی را انجام دهد.
سعی کردیم نقاط ضعف و قوت لپ تاپ ایسوس K501UW را به طور کامل مورد بررسی قرار دهیم. با در نظرگرفتن قیمت، پردازنده میان رده و قرارگیری در سری K، باید گفت اگرچه این لپ تاپ گزینه مناسبی برای گیمرهای حرفه ای و یا رندرگیری های سنگین نیست، اما برای کاربری خانگی، یک لپ تاپ بسیار قوی به حساب می آید که قادر است قدری به سمت فعالیت های نیمه سنگین نیز خیز بردارد.
شما می توانید جهت خرید لپ تاپ ایسوس K501UW i7-6500U 16GB 1TB 256GB SSD 4GB به دو روش اقدام نمایید: