سری The Ultimate Force به معنای نیروی نهایی که به اختصار آن را TUF می خوانیم به دسته ای از محصولات ایسوس اطلاق می شود که از پس آزمایش های سنگین موفق بیرون آمدند. این آزمایش ها بسته به نوع محصول متفاوت است، اما مشخصاً در خصوص لپ تاپ ها، ایسوس آن ها را در شرایط سختی مانند دمای بسیار بالا یا پایین محیط، رطوب، ضربات، فشار و تکان های شدید در ساعات متمادی قرار می دهد تا آن ها را به عبارتی آب دیده کند. این آزمایشات را می توان مشابه گواهینامه تجهیزات نظامی دانست که MIL-STD-810G نام دارد و اغلب لپ تاپ های Workstation از این گواهی برخوردارند. تفاوت این دسته با سری Asus ROG در نکات فنی است که موجب می شود TUF را لپ تاپی اقتصادی تر در نظر بگیریم. لپ تاپ ایسوس TUF GAMING F15 محصولی از این دسته قدرتمند به حساب می آید و همانطور که از نام آن پیداست برای گیمرها تجهیز شده است.
این لپ تاپ گیمینگ محصول سال 2021 است که ایسوس آن را با 3 پسوند مختلف روانه بازار کرد. F15-FX506LH، F15-FX506LU و F15-FX506LI سه مدل مختلف از این لپ تاپ است که به دلیل تفاوت در کانفیگ ها از یکدیگر متمایز شده اند. در اینجا لپ تاپ گیمینگ ASUS TUF F15 را با 16 گیگابایت رم، پردازنده i7-10870H و گرافیک GTX 1650 TI مورد بررسی قرار می دهیم که همان مدل F15-FX506LI نام دارد.
زیباست! این بهترین کلمه برای توصیف طراحی این لپ تاپ محسوب می شود. علاوه بر زیبایی شما می توانید جلوه ای از قدرت را نیز به تأسی از قطعات داخلی در طراحی ظاهری این دستگاه ببینید. از آن جایی که به اصطلاح، گرز می بایست درخور پهلوان باشد، بدیهی است که ایسوس نیز با درآمیختن فلز و پلاستیک سعی در ساخت بدنه ای داشته است که بتواند معرف خوبی برای قطعات داخلی باشد. این لپ تاپ در ابعاد 256*359*24.9 میلیمتر وزنی برابر با 2.2 کیلوگرم دارد که برای یک لپ تاپ 15.6 اینچی وزنی معقول و حتی قدری سبک به نظر می رسد. تقریباً جایی در بدنه این لپ تاپ پیدا نمی کنید که صاف و ساده باشد. سطح زبر یا برس خورده، شیارهای نزدیک به هم و زوایای تیز در هر کجای دستگاه دیده می شود.
صفحه کلید نیز از کیفیت مناسبی برخوردار است و شاید تنها نقص آن را در کوچک بودن کلیدهای جهت دار بتوان دید. نورپردازی RGB یکپارچه برای این کیبورد مهیاست و کلیدهای WASD با نداشتن روکش مشکی، کاملاً روشن می شوند که در نوع خود جذاب است. تاچ پد ابعادی معادل 8*10.6 سانتیمتر دارد که با داشتن کلیدهای اختصاصی ماوس می تواند جزء معدود لپ تاپ های گیمینگ باشد که از این ویژگی برخوردار است. تاچ پد عملکرد خوب و روانی دارد و سطح براق آن می تواند جاذب اثر انگشت باشد.
یک نمایشگر 15.6 اینچی FHD با پنل IPS و رزولوشن 1080*1920 پیکسل برای این لپ تاپ در نظر گرفته شده است. تنها نکته چشم گیر این صفحه نمایش نرخ تازه سازی 144 هرتزی آن است که به وضوح عملکردی بهتر نسبت به پنل های 60 هرتزی دارد. اکثر لپ تاپ های گیمینگ اقتصادی مانند ایسوس TUF GAMING F15، دقت رنگ را قربانی پاسخ دهی سریع و نرخ تازه سازی بالاتر می کنند. از این رو اگر قصد دارید از این دستگاه برای طراحی های گرافیکی استفاده کنید، شاید یک مانیتور مجزا پیشنهاد خوبی برای شما باشد.
همانطور که پیش تر اشاره شد این لپ تاپ از پردازنده اینتل Core i7-10870H بهره می برد که پردازنده ای 14 نانومتری با معماری Comet Lake است. این پردازشگر 8 هسته ای در سال 2020 مخصوص لپ تاپ های گیمینگ طراحی شد که تکنولوژی هایپرتریدینگ (16 رشته) نیز در آن دیده می شود و کش هوشمند 16 مگابایتی یکی از ویژگی های آن به حساب می آید. فرکانس کاری این CPU به حداکثر 4.80GHz برای تمام هسته ها و 5.00GHz در حالت تک هسته می رسد. نکته حائز اهمیت این است که سی پی یو i7-10870H قابل تعویض توسط کاربر نیست و به طور مستقیم بر روی مادربرد لحیم می شود. حال اگر بخواهیم آمار و ارقام را کنار بگذاریم و به این سوال پاسخ دهیم که آیا پردازنده این لپ تاپ نیز مانند نمایشگر، اقتصادی و حد وسط است، باید بگوییم خیر. شما با یک CPU قدرتمند نسل دهمی از خانواده H روبرو هستید که به سادگی از پس هر نوع پردازش سنگینی بر می آید.
از آن جایی که هیچ لپ تاپ گیمینگی بدون کارت گرافیک قدرتمند معنا ندارد، لپ تاپ ایسوس TUF GAMING F15 نیز از این قاعده مستثنی نیست و از گرافیک NVIDIA Geforce GTX 1650Ti استفاده می کند. این کارت گرافیک از همان تراشه TU117 نسخه دسکتاپ برخوردار است و از نوع معماری تورینگ محسوب می شود. این گرافیک که با فرکانس حداکثر 1485 مگاهرتز کار می کند، از 4GB مموری از نوع GDDR6 برخوردار است که با رابط 128 بیتی به پهنای باند 192 گیگابایت بر ثانیه دسترسی دارد. وقتی به نتایج عملکرد این گرافیک در اجرای بازی های مطرح و سنگین نگاه می کنیم، می توانیم بگوییم کارت گرافیک نیز مانند CPU با چالش خاصی روبرو نیست و می تواند انتظارات یک گیمر را برآورده کند.
16 گیگابایت رم DDR4 برای این لپ تاپ مخصوص بازی تقریباً کافی به نظر می رسد. نکته درخور توجه آنجاست که 1 ترابایت فضای ذخیره سازی از نوع SSD در فرم فاکتور M.2 2280 در این محصول قرار دارد که دیدن آن در یک لپ تاپ اقتصادی گیمینگ تحسین برانگیز است. همچنین یک اسلات برای اضافه کردن SSD دیگر در اختیار شماست. توضیح زیادی برای عملکرد RAM و فضای ذخیره سازی نیاز نیست و همه چیز در حد بالای سرعت و کیفیت کار می کند که تجربه ای لذت بخش را برای کاربر به ارمغان می آورد.
لپ تاپ ایسوس TUF GAMING F15 از یک باتری 3 سلولی لیتیوم یونی بهره می برد که ظرفیتی 48 وات ساعتی دارد. عملکرد باتری را به عبارتی متوسط می توان ارزیابی کرد. در حالت اتصال WLAN و با در نظر گرفتن نور متعادل صفحه نمایش، می تواند تا 4 ساعت کامل شارژدهی کند.
لپ تاپ ایسوس TUF GAMING F15 در قسمت اتصالات با مقداری حذف و اضافه، از نسل های قبلی خود پیروی می کند. در سمت راست دستگاه USB 3.2 نوع A نسل یک دیده می شود و در سمت چپ درگاه شارژر، پورت LAN RJ-45، پورت HDMI 2.0b، دو پورت USB 3.2، جک 3.5 میلیمتری صدا و پورت USB-C با قابلیت پشتیبانی از Thundeblot 4 و DisplayPort قرار دارد.
در دسته لپ تاپ های گیمینگ اقتصادی، لپ تاپ ایسوس مدل TUF GAMING F15 ارزش خرید بالایی دارد؛ بخصوص زمانی که عملکرد بهتر آن را نسبت به رقیبش یعنی MSI GF65 می بینیم. صفحه کلید RGB و پشتیبانی از Thundebolt 4 ویژگی هایی هستند که در MSI آن ها را نخواهیم داشت. عملکرد بسیارخوب CPU این لپ تاپ را به اوج می برد و پایه پلاستیکی و نمایشگری با بازتولید رنگی محدود دوباره آن را به سر جای خود باز می گرداند. عبارت میان رده برای توصیف این لپ تاپ، عبارت دقیقی نیست و شما می توانید سال ها در استفاده از این لپ تاپ لذت ببرید، بی آن که با چالش خاصی در زمینه پردازش دست و پنجه نرم کنید.
شما می توانید جهت خرید لپ تاپ ایسوس TUF GAMING F15 i7-10870H 16GB 1TB SSD به دو روش اقدام نمایید: