قطعات کامپیوتر

عدم پشتیبانی کارت گرافیک AMD بطور کامل از DirectX 12

این رابط برنامه نویسی امید زیادی به بهبود گرافیک کامپیوتری و بهره وری بهتر از منابع سخت افزاری ایجاد کرده و خیلی ها خود را برای یک افزایش کارایی رایگان و بدون نیاز به ارتقای سخت افزاری آماده کرده اند. اما اکنون AMD از ناتوانی بکارگیری کامل این رابط برنامه نویسی در پردازنده های گرافیکی مبتنی بر معماری GCN این کمپانی خبر می دهد که مطمئناً برای دارندگان این کارت ها خوشایند نخواهد بود. در طرف مقابل معماری ماکسول انویدیا (سری 900) به طور کامل از DirectX 12 پشتیبانی می کند.در ادامه بااخبار آی تیبازار همراه باشید.

عدم پشتیبانی کارت گرافیک AMD بطور کامل از DirectX 12

آقای رابرت هالوک (سرپرست فنی فروش) از کمپانی AMD در گفتگویی با وب سایت Computerbase پیرامون DirectX 12 گفته است که کارت های مبتنی بر معماری GCN قادر به پشتیبانی کامل از این رابط برنامه نویسی نیستند و سازگاری آن ها به سطح  0_12 محدود می شود، این در حالی است که معماری رقیب، ماکسول به طور کامل از سطح 1_12 پشتیبانی می کند. در حقیقت بجز معماری ماکسول انویدیا؛ بسیاری از محصولاتی که پشتیبانی آنها از DirectX 12 تایید شده، صرفا در سطح نرم افزاری از این استاندارد پشتیبانی می کنند و به میزان محدودی از آن بهره خواهند گرفت و نمی توان انتظار بکارگیری کامل تمامی قابلیت ها و توانایی های DirectX 12 را از همه پردازنده های گرافیکی داشت.

DirectX 12 جدیدترین رابط برنامه نویسی مایکروسافت خواهد بود و به منظور بهبود بکارگیری منابع سخت افزار در پلتفرم های مختلف طراحی شده است. این نگارش جدید از کنسول ها،تبلتها و حتی تلفن های همراه مجهز به ویندوز 10 نیز پشتیبانی می کند. از بدو معرفی DirectX 12؛ سازندگان پردازنده های گرافیکی ازجمله اینتل، AMD، انویدیا و حتی کوالام اعلام داشته اند که سخت افزارهای ساخت آنها بطور کامل از توانایی های DirectX 12 پشتیبانی خواهد کرد. با گذر زمان ما بیشتر و بیشتر از DirectX 12 می دانیم و اکنون سطوح مختلف پشتیبانی از آن مطرح شده است.

اولین چیزی که نسبت به DirectX 12 می دانیم، خلق آن به منظور کاهش بار پردازشی فرامین ترسیم گرافیکی از دوش پردازنده مرکزی یا CPU است که در بسیاری مواقع ترکیب یکپردازندهمرکزی ضعیف با پردازنده گرافیکی قوی به ایجاد گلوگاه برای کارت گرافیک منجر می شود. از این رو با DirectX 12 می توان تمامی پتانسیل ممکن پردازنده مرکزی را مورد استفاده قرار داد. از دیگر قابلیت های مهم DirectX 12 می توان به امکان دسترسی در سطح پایین به منابع سخت افزاری اشاره کرد که توسعه دهندگان را در تولید کدهایی به مراتب سریعتر و بهینه تر یاری خواهد کرد، چرا که کنترل بسیاری خوبی بر روی منابع سخت افزاری خواهند داشت.

سطح مرجع DirectX 12 یا Feature Level 11_0 با هدف بهبود کارایی و دو سطح بعدی آن به منظور بهبود گرافیکی طراحی شده است. سطوح دوم و سوم می توانند تاثیر شگرفی در بهبود بصری بازی ها داشته باشند که در سطح 0_11 وجود نخواهد داشت.

AMD اخیراً تایید کرده کهکارت گرافیکهای این کمپانی در بهترین حالت از سطح 0_12 پشتیبانی می کنند، این در حالی است که پردازنده های مبتنی بر معماری ماکسول انویدیا به طور کامل از DirectX 12 و در سطح 1_12 پشتیبانی می کنند. در همین حال آقای هالوک بر این باور است که عدم پشتیبانی در سطح 1_12 مشکلی ایجاد نخواهد کرد چرا که بهبود کارایی؛ مهترین هدف DirectX 12 بوده و در سطوح 1_11 و 0_12جای گرفته و اغلب بازی ها سطح 1_12 را بکار نخواهند گرفت.

به نظر می رسد که با عرضه ویندوز 10 و بازی های مبتنی بر DirectX 12، فروش کارت های AMD تحت تاثیر عدم پشتیبانی کامل از این رابط برنامه نوسی قرار گیرد و همزمان برگ برنده دیگری برای انویدیا باشد. در زیر لیست سطوح پشتیبانیکارت گرافیکهای مختلف AMD آمده است.

عدم پشتیبانی کارت گرافیک AMD بطور کامل از DirectX 12

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. با سلام
    عدم پشتیبانی کارت گرافیک AMD بطور کامل از DirectX 12: این رابط برنامه نویسی امید زیادی به بهبود گرافیک کامپیوتری و بهره وری بهتر از منابع سخت افزاری ایجاد کرده و خیلی ها خود را برای یک افزایش کارایی رایگان و بدون نیاز به ارتقای سخت افزاری آماده کرده اند. اما اکنون AMD از ناتوانی بکارگیری کامل این رابط برنامه نویسی در پردازنده های گرافیکی مبتنی بر معماری GCN این کمپانی خبر می دهد که مطمئناً برای دارندگان این کارت ها خوشایند نخواهد بود. در طرف مقابل معماری ماکسول انویدیا (سری 900) به طور کامل از DirectX 12 پشتیبانی می کند.

  2. AMD کارت گرافیک های خیلی ضعیفی داره که محدو برنامه هایی رو پشتیبانی میکنه و الان هم ناتوانی خودش رو دربکارگیری کامل این رابط برنامه نویسی در پردازنده های گرافیکی مبتنی بر معماری GCN اعلام کرده کارت گرافیک های ایسوس به مراتب بهتر از این شرکت های AMD وانویدیا است

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا