گوناگون

پس از 10 سال فعالیت یوتیوب رقیب جدی فیس‌ بوک

ده سال از راه اندازی شبکه اجتماعی اشتراک ویدیوی «یوتیوب» می‌گذرد که فعالیت خود را با پخش قطعه فیلمی با عنوان« من در باغ وحش» آغاز کرد.  این وبسایت که اکنون متعلق به شرکت گوگل است، پخش و اشتراک ویدئو روی شبکه اینترنت را در احاطه خود دارد. اما این انحصار تا چه مدت دیگری ادامه خواهد یافت؟

به گزارش خبرگزاری رویترز، شرکت فیس‌بوک در آخرین آمار خود که روز دوم اردیبهشت اعلام شد، گفته که در حال حاضر، مشترکان آن روزانه چهار میلیارد ویدیو را روی این شبکه اجتماعی تماشا می کنند. این رقم در ماه ژانویه سال جاری میلادی – حدود چهار ماه پیش -حدود سه میلیارد و در سپتامبر سال ۲۰۱۴ حدود یک میلیارد نفر بوده است.در ادامه بااخبار آی تیبازار همراه باشید.

پس از 10 سال فعالیت یوتیوب رقیب جدی فیس‌ بوک

اعلام همین آمار از افزایش سهم فیس‌بوک در عرضه ویدیوی آنلاین کافی بود تا تعدادی از شرکت‌های معاملات سهام روز سوم اردیبهشت ماه، پیش‌بینی خود از ارزش سهام فیس‌بوک را بالا ببرند. در حالی‌ که طی سه ماهه اول سال جاری میلادی، میزان درآمد این شرکت در دو سال اخیر پایین ترین نرخ رشد را داشته است. به نظر شماری از کارشناسان یکی از عرصه‌های مهم افزایش درآمد شرکت فیس‌بوک، تبلیغات ویدیویی است.

«مارک ماهونی» کارشناس یک شرکت سرمایه گذاری مالی می‌گوید:«اینترنت در حال از دست دادن نقش سابق خود در تبلیغات ویدیویی و موبایل است و شرکت فیس‌بوک ممکن است بزرگترین برنده این تغییر باشد.»طبق ارزیابی او بهای سهام شرکت فیس‌بوک حدود ۱۷ دلار افزایش خواهد یافت و از ۸۸ به ۱۰۵ دلار خواهد رسید.

شرکت گوگل آمار تعداد مراجعه به یوتیوب و رقم درآمد این وبسایت را منتشر نمی‌کند اما این شرکت اعلام کرده که در ژانویه سال ۲۰۱۲ تعداد مراجعه یوتیوب روزانه بیشتر از چهار میلیارد مورد بوده است. این هفت سال پس از آن بود که «جاود کریم» یکی از موسسان یوتیوب، قطعه ویدئویی از گردش خود در باغ وحش را روی این شبکه نوپا منتشر کرد.

یک موسسه محاسبات سرمایه گذاری تخمین می‌زند که تعداد مراجعه روزانه به شبکه یوتیوب تا پایان سال جاری میلادی به مرز ۸ میلیارد مورد و درآمد آن به ۵.۹ میلیارد دلار خواهد رسید. همین موسسه پیش‌بینی می‌کند که درآمد فیس‌بوک از محل نمایش ویدیو در سال جاری به یک میلیارد دلار برسد.

فیس‌بوک در سال ۲۰۱۴ ابزار خودکار پخش آگهی های ویدیویی را راه‌اندازی کرد. سهم آگهی هایگوشی موبایلدر کل درآمد فیس‌بوک از محل آگهی‌های تجاری در سه ماهه اول سال جاری از ۵۹ به ۷۳ درصد افزایش یافته است.
«شریل سندبرگ» مدیر بخش اجرایی شرکت فیس‌بوک روز دوم اردیبهشت ماه گفت:«ما معتقدیم که با توجه به نقش مهم ویدیو برای تلفن‌های موبایل، در آینده تعداد زیادی از شرکت‌های فعال در بازار به این روش روی خواهند آورد.»

او افزود:« امروزه بیش از ۷۵ درصد از موارد تماشای ویدیو روی شبکه فیس‌بوک از طریق تلفن‌های موبایل انجام می شود وبه نظر ما این روش در سال‌های آینده اهمیت بیشتری پیدا خواهد کرد».

خبرگزاری رویترز یادآوری می‌کند که ارقام مربوط به درآمد فیس‌بوک در سه ماهه اول سال جاری نشان می‌دهند که نرخ رشد درآمد عمومی این شرکت پایین‌تر از حدی بوده که بازار مالی پیش بینی می‌کرد. ولی در زمینه آگهی‌های تجاری درآمد این شرکت با ۴۶ درصد افزایش در سه ماهه اول سال به حدود ۳.۳ میلیارد دلار رسیده است.

نرخ سهام شرکت فیس‌بوک در پایان معاملات روز دوم اردیبهشت ماه به نسبت سال گذشته، حدود ۳۰ درصد افزایش نشان می‌دهد.

نوشته های مشابه

‫2 دیدگاه ها

  1. البته باید این قدرت یوتیوب را مدیون پیوستن به گوگل دانست زیرا بارکسیدن پسوند گوگل خود باعث اعتمادسازی کاربران گوگل و ریزش کاربران گوگل به این سمت است ولی فیسبوک به خاطر کاراییه متفاوت است که شاید نتوان رقابت خوبی بین ین دو داشته باشد

  2. خسته نباشید
    پس از 10 سال فعالیت یوتیوب رقیب جدی فیس‌ بوک که هر دو کابران زیادی رو به خود جذب کردند ولی فیس بوک کاربر بیشتری دارد و یو تیوب دنبال کاربران بیشتری است تا رقیب جدی برای فیس بوک باشد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا