آموزش و ترفند

علل کاهش ظرفیت باتری های لیتیومی به مرور زمان

عللکاهش ظرفیت باتری های لیتیومیبه مرور زمان:باتری‌های مبتنی بر لیتیوم که امروزه بیشتر در گوشی‌های هوشمند مورد استفاده قرار می‌گیرند، کاربرد همیشگی و مادام‌العمر ندارند. تقریبا یک پنجم از ظرفیت شارژ یک باتری هنگام رسیدن به چرخه‌ی شارژ ۵۰۰ام از دست می‌رود و متاسفانه هیچ راه‌حلی برای مقابله با آن نیست. تحقیقات اخیر توسط آزمایشگاه ملی Pacific Northwest نشان داده که تکنولوژی باتری‌های بادوام‌تر که روزی در گجت‌ها حضور خواهند داشت، در حال توسعه است؛ در ادامه بااخبار آی تیبازار همراه باشید تا بفهمیم دلیل کاهش یافتن ظرفیت باتری‌های لیتیومی چیست؟

تیم متخصصی از دانشمندان در یک آزمایشگاه توسط یک میکروسکوپ قدرتمند این امکان را ایجاد کرده‌اند تا نحوه‌ی شارژ شدن و تخلیه‌ی شارژ باتری‌های لیتیومی را در زمان واقعی مشاهده کنند. نتیجه‌ای که این دانشمندان به آن دست یافتند، استرس ایجاد شده توسط باتری حین استفاده بود که باعث می‌شد اختلال در الکترون‌های باتری به وجود آید. این مورد تنها یکی از چندین عاملی است که ظرفیت باتری‌های لیتیومی با گذشت زمان کاهش می‌یابد.

همان‌ طور که تحقیقات اخیر نشان داده، هر بار چرخه‌ی شارژ و تخلیه‌ی شارژ باتری مقدار ناچیزی از لیتیوم را در خارج از سلول خود باقی می‌گذارد. این جز که لیتیوم مُرده نامیده شده، قابل استفاده در چرخه‌ی بعدی شارژ باتری نیست و باعث می‌شود که ظرفیت باتری کاهش یابد. علاوه بر این، موردی هم توسط دانشمندان مشاهده شد که چگونه یک لایه از الکترولیت جامد سطح الکترود را پوشش داده است؛ که این لایه نیز یکی از مواردی است که باعث گرفتگی باتری شده و مانع از تواناییباتریبرای ذخیره شارژ می‌شود.

استفاده از جایگزین‌هایی برای لیتیوم می‌تواند یکی از راه‌حل‌ها باشد. روزی فلزاتی مانند منیزیوم، آلومینیوم یا مس که هم ارزان و هم قابل اعتمادتر هستند می‌توانند به عنوان جایگزینی برای لیتیوم‌ها عمل کنند. به هر حال تحقیقات بیشتری در این زمینه برای بهبود عملکرد باتری‌ها نیاز است.

هانیه صفدری

نمایش دیدگاه ها

  • این تحقیقات خیلی عالی بود ای تی بازار ممنون از این اخبار به روزت
    متوجه شدم که کم شدن این ظرفیت در گوشی من کم می شود به خاطر بد موقع و بد شارژ کردن نیست

  • با سلام
    علل کاهش ظرفیت باتری های لیتیومی به مرور زمان که این باتری ها دارای مشتریان زیادی هستند و در بیشتر گوشی ها از این باتری ها استفاده شده.قریبا یک پنجم از ظرفیت شارژ یک باتری هنگام رسیدن به چرخه‌ی شارژ ۵۰۰ام از دست می‌رود و متاسفانه هیچ راه‌حلی برای مقابله با آن نیست.

  • باسلام و خسته نباشید خدمت همهی دوستداران این سایت ای تی بازار این باطری ها واقعا خیلی زود داغ میکنن و به مرور زمان کاهش ظرفیت رو به دنبال دارن . امیدوارم باطری هایی با ظرفیت بالا جاگزین این باطری ها بشن

نوشته های اخیر

مقایسه لپ تاپ راگ و تاف؛ کدام سری گیمینگ ایسوس برای شما مناسب‌تر است؟

ایسوس چندین سری لپ‌تاپ را برای کاربردهای مختلف طراحی کرده؛ اما وقتی هدف شما بازی،…

15 ساعت قبل

لپ تاپ گیمینگ یا Pc: برای بازی کدوم رو بخریم؟

سال‌هاست که لپ‌تاپ‌های مخصوص بازی معروف بودن به اینکه گرون‌تر و ضعیف‌تر از کامپیوترهای گیمینگ…

4 روز قبل

بررسی تخصصی آیفون 15 پرو: امکانات، قیمت و مقایسه با گلکسی S24 اولترا

وقتی صحبت از گوشی‌های هوشمند رده‌بالا به میان می‌آید، کمتر نامی به اندازه‌ی آیفون در…

6 روز قبل

بهترین برندهای اسپیکر خانگی

در دنیای اسپیکرهای خانگی، برندهای مختلفی حضور دارند که هر یک با ویژگی‌ها و نوآوری‌های…

2 هفته قبل

راهنمای خرید ساعت هوشمند اقتصادی (تا ۵ میلیون)

دنیای فناوری هر روز به سرعت در حال پیشرفت است و ساعت‌های هوشمند به یکی…

2 هفته قبل

مقایسه گلکسی a36 با a55 سامسونگ

دو گوشی میان‌رده سامسونگ، یعنی گلکسی A55 5G و گلکسی A36 5G که به ترتیب…

3 هفته قبل